Energy leadership

Annet de Zwart Life Coaching


 
 
 
 

Energy Leadership

Wat wil jij vandaag creëren in je leven?

Meer dan honderd jaar geleden introduceerde Albert Einstein het concept dat alles wat we zien, horen, voelen, proeven, aanraken en ruiken geen materie is maar energie. Alles is energie. Waarom is dit belangrijk voor jou?

Er zijn twee soorten energie; katabolische en anabolische. Meestal verwijzen deze termen naar de verandering van stoffen wat plaatsvindt in cellen of organismen. Katabolisme verwijst naar de afbraak van stoffen en anabolisme verwijst naar de opbouw van stoffen. Wanneer we echter praten over iemands catabolische of anabolische energie is dat een ruimere verwijzing over destructieve en constructieve krachten in de hele persoon die niet alleen opgebouwd is uit individuele cellen maar ook uit gedachten en ideeën. Katabolische energie kun je dus samenvatten als negatieve, destructieve, ongezonde energie en anabolische energie als positieve, gezonde, helende en opbouwende energie.


Overal in je leven heb je deze twee soorten energie. Het zijn eigenlijk de twee krachten die je leven creëren, elke minuut van de dag. Elke gedachte die we hebben beïnvloed ons leven. Katabolische gedachten produceren ongewenste resultaten terwijl anabolische gedachten juist alles wat positief is aantrekken. Veel mensen ervaren katabolische energie in hun leven. Op allerlei omstandigheden reageren ze met angst, twijfel, boosheid, je schuldig voelen en zorgen maken. Elke gedachte heeft zijn eigen energetische waarde en al onze gedachten bij elkaar creëren onze wereld. Onze gedachtes creëren dus letterlijk onze realiteit. Zolang je niet bewust bent van dit proces heb je er weinig tot geen invloed op. 


Energy Leadership (leiderschap) gaat over hoe je met iedereen omgaat en reageert op alles. Meestal associëren we een leider met bedrijfsmanagers, bedrijfseigenaren maar ook mensen uit de politiek en andere wereldinstanties. Echter; ouders, therapeuten, zorgverleners, mentors, onderwijzers en iedereen die op reguliere basis met andere mensen omgaat is een leider.

Iedereen is dus een leider, ofwel door keus ofwel door toeval.


Energy leadership™Index assessment, Een spiegel die je wereld reflecteert

De Energy Leadership Index (E.L.I.) is een unieke assessment die iedereen een spiegel voorhoudt zodat je je houding, gedrag, standpunten en visie op de wereld terugziet. Het is geen persoonlijkheidsassessment en niet bedoeld om mensen een etiketje op te plakken en daarmee te werken. Het meet je level van energie gebaseerd op je gedrag, of perceptie en perspectief van jouw wereld. Omdat gedrag subjectief is kan het veranderd worden. Als je de E.L.I. doet gaan we het samen doorspreken om te ontdekken hoe jouw huidige energielevels eruit zien. Je leert over de zeven energielevels en hoeveel energie je in het katabolische en het anabolische gebied hebt. Je kunt zo je gedrag en perspectief veranderen en je energie verhogen. Er is geen limiet voor de potentiële groei die je kunt bereiken. Als je je eenmaal realiseert dat je level van bewustzijn direct gerelateerd is aan je gedrag kun je van effectief functioneren veranderen naar optimaal functioneren.


Als je meer informatie wilt kun je contact via onderstaand formulier of bellen.


Webcopy gebruikt met toestemming. Niets van deze webpage mag gebruikt of gekopieerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Bruce D. Schneider en het Institute for Professional Excellence in Coaching.


© 2013-2020 Annet de Zwart Life Coaching