Annet de Zwart Coaching

Wat is coaching?

Coaching is een manier om antwoorden uit jezelf tevoorschijn te halen en op die manier dus meer uit je leven te halen en veel lekkerder in je vel te zitten. Je leert in feite beter en eerlijker naar jezelf te luisteren en zodoende een leven te creëren wat perfect bij je past. Samen met mij ga je kijken naar wat je wilt en hoe je dat voor elkaar kunt krijgen. Dan kun je wel eens een struikelblok tegenkomen. Je hebt op basis van je verleden allerlei gewoontes en regels in je hoofd zitten die niet altijd meer even actueel zijn. Dit zorgt ervoor dat je reageert op situaties volgens die gewoontes en regels uit het verleden. Dit kunnen heel oude onbewuste processen zijn, zelfs uit je kindertijd. Deze gewoontes en regels creëren soms situaties waardoor je jezelf onbewust tegenhoudt en remt in je ontwikkeling. Hoe bewuster je daar mee omgaat hoe beter je beslissingen en keuzes kunt maken die gebaseerd zijn op wat jij nú wilt gaan bereiken.

Samen kijken we daarnaar en jij beslist welke gewoontes en regels je overboord wilt gooien en vooral wat voor nieuwe gewoontes of plannen je wilt maken. Die oude gewoontes laten zich helaas niet zomaar de deur uitgooien. Door middel van de vragen die ik stel begrijp je steeds beter waarom je dingen op een bepaalde manier doet en daardoor onstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en betere keuzes.

Samen stellen we een stappenplan op, wat constant bijgesteld wordt aan jouw behoeftes en ik houd je daar ook aan. Op deze manier werk je steeds dichter naar je ideaal.

De kracht van coaching zit hem in de samenwerking; ik vertel je niet wat je moet doen, niet wat het beste voor jou zou zijn en niet wat je nog zou moeten leren. Het uitgangspunt van coaching is dat jij alle antwoorden al hebt omdat jij jezelf het allerbeste kent en vaak ook weet wat werkt voor jou en wat niet, maar soms heb je het gevoel dat het echt niet meer weet. Ik stel je ook dan gerichte vragen zodat je weer verder kunt.

Ben je nieuwsgierig en wil je weten hoe het precies in z’n werk gaat, bel of mail mij dan om een afspraak te maken voor een gratis ontdekkingsgesprek. Dit is geheel vrijblijvend; je ervaart dan hoe coaching precies werkt, of het bij jou past en of we een klik hebben. Als dit allemaal goed klinkt en voelt dan kunnen we de details gaan invullen. Normaal gesproken werk ik met iemand voor een periode van drie maanden. Het eerste gesprek duurt anderhalf uur en daarna is er elke week een gesprek van drie kwartier. Andere mogelijkheden zijn natuurlijk ook bespreekbaar. Ik kan telefonisch met je werken maar ook in persoon. Als je nog meer vragen hebt kun je het beste een email sturen via het contactformulier, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Als je wilt dat ik je bel vermeld dan je telefoonnummer en wanneer ik je het beste kan bellen. 

De grootste vrijheid is de vrijheid om te kiezen. 

Elk moment geeft je opnieuw de mogelijkheid om te beslissen wie je wilt zijn, je hoeft dingen niet telkens hetzelfde te doen. Soms is het beter om iets te veranderen zodat je betere resultaten krijgt. 

Het enige constante in ons leven is verandering. 

12 + 15 =