Coaching

Annet de Zwart Life Coaching


Coaching

Wat is coaching?


Coaching is een manier om antwoorden uit jezelf tevoorschijn te halen en op die manier dus meer uit je leven te halen en veel lekkerder in je vel te zitten. Je leert in feite beter en eerlijker naar jezelf te luisteren en zodoende een leven te creëren wat perfect bij je past. Samen met mij ga je kijken naar wat je wilt en hoe je dat voor elkaar kunt krijgen. Dan kun je wel eens een struikelblok tegenkomen. Je hebt op basis van je verleden allerlei gewoontes en regels in je hoofd zitten die niet altijd meer even actueel zijn. Dit zorgt ervoor dat je reageert op situaties volgens die gewoontes en regels uit het verleden. Dit kunnen heel oude onbewuste processen zijn, zelfs uit je kindertijd. Deze gewoontes en regels creëren soms situaties waardoor je jezelf onbewust tegenhoudt en afremt in je ontwikkeling. Hoe bewuster je daar mee omgaat hoe beter je beslissingen en keuzes kunt maken die gebaseerd zijn op wat jij wilt gaan bereiken.

Samen kijken we daarnaar en jij beslist welke gewoontes en regels je overboord wilt gooien en vooral wat voor nieuwe gewoontes of plannen je wilt maken. Die oude gewoontes laten zich helaas niet zomaar de deur uitgooien. Door middel van de vragen die ik stel begrijp je steeds beter waarom je dingen op een bepaalde manier doet en daardoor onstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en betere keuzes.

Samen stellen we een stappenplan op, wat constant bijgesteld wordt aan jouw behoeftes en ik houd je daar ook aan. Op deze manier werk je steeds dichter naar je ideaal.


De kracht van coaching zit hem in de samenwerking; ik vertel je niet wat je moet doen, niet wat het beste voor jou zou zijn en niet wat je nog zou moeten leren. Het uitgangspunt van coaching is dat jij alle antwoorden al hebt omdat jij jezelf het allerbeste kent en vaak ook weet wat werkt voor jou en wat niet, maar soms heb je het gevoel dat het echt niet meer weet. Ik stel je ook dan gerichte vragen zodat je weer verder kunt.

Ben je nieuwsgierig en wil je weten hoe het precies in z'n werk gaat, mail mij dan om een afspraak te maken voor een gratis ontdekkingsgesprek, als je in de buurt woont kan dit ook in persoon. Dit is geheel vrijblijvend; je ervaart dan hoe coaching precies werkt, of het bij jou past en of we een klik hebben. Als dit allemaal goed klinkt en voelt dan kunnen we de details gaan invullen. Normaal gesproken werk ik met iemand voor een periode van drie maanden. Andere mogelijkheden zijn natuurlijk ook bespreekbaar.

Je kunt kiezen tussen telefonische gesprekken, Skype of Factetime, heb je dit niet dan kunnen we via Zoom werken. Dit is een programmmatje/app op je computer of smart phone waarmee je beeld en geluid hebt van prima kwaliteit. Als je vragen hebt kun je altijd het contactformulier invullen.Reviews:


"Ik vond de coachingsessies en Annet haar manier van werken erg prettig. Annet, nogmaals bedankt voor de fijne coachingsessies waar ik echt alles kwijt kon wat er in mijn hoofd omging. Die sfeer heb jij gecreëerd! Had aan het begin van de coachingsessies nooit gedacht dat ik weer zo in balans kon zijn en eigenlijk mezelf opnieuw en op een andere manier kon ontdekken. Heel erg bedankt daarvoor!"

Thea H.


“Ik ben een ‘geen gezeur, gewoon doen’  persoon die mijn eigen behoeftes vaak naar de achtergrond schuift. Annet liet me nadenken over wat ik doe, waarom ik dat doe en of het me de resultaten geeft die ik graag wil; hele sterke en goede vragen met uitzonderlijke resultaten.”

Melissa F.
 
 
 
 

© 2013-2020 Annet de Zwart Life Coaching